Saradnja sa osnovnom školom „Ratko Mitrović“

Imaju?i na vidu da je jedna od osnovnih ideja i ciljeva Metodi?ke sekcije širenje španskog jezika i kulture, naše aktivnosti usmeravali smo u najve?oj meri ka takvom ostvarenju. U skladu sa tim i sa željom da deci približimo španski jezik, kulturu i obi?aje, došli smo na ideju da organizujemo kreativne radionice za u osnovnoj školi „Ratko Mitrovi?“ na Novom Beogradu. Smatramo važnim da deca koja druga?ije nemaju priliku, ovako dožive španski jezik kao zanimljivu avanturu, a ne kao puko u?enje.

Saradnja sa školom podrazumeva organizovanje prakti?nih radionica, gde naše praktikantkinje imaju punu slobodu u odabiru tema, ideja i materijala koji ?e biti koriš?en. Kreativnost i raznolikost, tematske radionice i ?asovi sa upoznavanjem jezika, jedan su jako važan deo projekta. Pored toga, cilj nam je da naredne godine, imaju?i u vidu uspeh koji pokazuju pozitivne reakcije dece koja su prisustvovala na radionicama, nastavimo saradnju, kao i da osmislimo dalje projekte koji ?e eventualno dovesti do uvo?enja španskog jezika barem i kao izbornog.

Sa druge strane, drugi deo projekta ti?e se studenata kojima pružamo priliku da se kroz rad sa decom upoznaju sa odre?enim aspektima rada u školi, a i da steknu iskustvo u predavanju/organizovanju ?asova i radionica. Upravo zbog nedovoljnih mogu?nosti da se ovakva praksa u velikoj meri obavlja tokom studija, verujemo da su ovaj i projekat i svi projekti ove vrste koje sprovodimo, ono što je nedostajalo studentima hispanistike. Ovim putem šire svoja znanja i iskustva, sti?u veštine prezentovanja i „animiranja“, što su, kada je u pitanju podu?avanje dece, dva najvažnija aspekta.

Nadamo se da ?emo mo?i ovim tempom da nastavimo kako u školi „Ratko Mitrovi?“, tako i nekim drugim državnim ustanovama.