Nova praksa

Nakon uspešno realizovane saradnje u proteklim semestrima, Društvo hispanista, u saradnji sa Međunarodnom mrežom pomoći “IAN” raspisuje novi KONKURS za volontiranje.

IAN Telecentar, Edukativni odsek domaće nevladine organizacije IAN – Međunarodna mreža pomoći, raspisuje konkurs za volontera. IAN Telecentar angažovan je na približavanju koncepta celoživotnog učenja svim stanovnicima Srbije, posebno promocije digitalne pismenosti i pristupa informaciono-komunikacionim tehnologijama. IAN Telecentar je član evropske mreže Telecentri Evrope i svake godine kao nacionalni koordinator za Srbiju učestvuje u sprovođenju evropske kampanje Onlajn nedelja sa ciljem da se promoviše korišćenje računara i Interneta u našoj zemlji.

Trajanje prakse: 1 mesec,  2-4 sata dnevno (fleksibilno) (početak prakse: 03.03.2014.)

Zaduženja: podrška u pripremi i realizaciji kampanje “Onlajn nedelja”, prevođenje (sa srpskog jezika na engleski i obratno), pisanje i objavljivanje veb članaka na temu korišćenja Interneta, dobrobiti, bezbednosti dece, itd. na različitim portalima i društvenim medijima, kao i učešće u razvijanju promotivnih materijala za kampanju.

Kriterijumi za odabir: odlično poznavanje rada na računaru, znanje engleskog jezika, veštine pismenog izražavanja, kreativnost, visoka motivacija i želja za učenjem.

Rok za prijavu: poslati  kratak CV i motivaciono pismo do 26. februara na adresu: kontakt@drustvohispanista.rs, sa naznakom „Volontiranje-IAN“.

Uslovi: biti student hispanistike/diplomirani hispanista, kao i član Društva hispanista.

Napomena: ukoliko niste član Društva hispanista, informacije o učlanjenju možete pronaći na ovom linku.

Prijave kandidata koji ne ispunjavaju navedene uslove neće biti razmatrane.

Volonteri će po završetku volontiranja dobiti pismo preporuke.