Konkurs za sticanje prakse u oblasti odnosa s javnošću

Društvo hispanista raspisuje konkurs za sticanje prakse u oblasti odnosa sa javnošću

Trajanje prakse: 2 meseca, od 1. aprila do 1. juna (potrebno je da praktikanti izdvoje bar sedam sati nedeljno za izvršavanje predviđenih aktivnosti).

Zaduženja: administracija profila Društva hispanista i časopisa Refleho na društvenim mrežama  na srpskom i španskom (redovno obaveštavanje o aktivnostima svih sekcija u okviru DH, o aktuelnostima sa španskog govornog područja…) pisanje newsletter-a, razvijanje strategija za on-line promotivne aktivnosti  i povećanje komunikacije sa čitaocima i pratiocima stranica, promocija aktivnosti i projekata DH u medijima.

Tokom prakse kandidati imaju mogućnost da: pohađaju 3 radionice o odnosima sa javnošću, steknu osnovna znanja o on-line promociji, savladaju tehnike pisanja vesti, najava, saopštenja, upoznaju se sa osnovama on-line komunikacije i promocije i veštinama potrebnim za dobar javni nastup.

Kriterijumi za prijavu: poznavanje hispanistike i znanje španskog jezika, zainteresovanost za društvene mreže i online komunikaciju, želja za usavršavanjem, inovativnost, preuzimanje inicijative, etičnost u timskom radu. Prethodno iskustvo nije potrebno.

Način prijave i rok: poslati CV i motivaciono pismo do 23. marta na mejl: prdrustvohispanista@gmail.com, sa naznakom „Prijava za praksu“.

Uslovi: biti student Katedre za iberijske studije ili diplomirani filolog hispanista, kao i član Društva hispanista.

Napomena: ukoliko niste član Društva hispanista, informacije o učlanjenju možete pronaći na ovoj stranici.

Prijave kandidata koji ne ispunjavaju navedene uslove neće biti razmatrane.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Jeleni Bašević na prdrustvohispanista@gmail.com

Praktikanti će po završetku prakse dobiti pismo preporuke, a oni koji se budu najbolje pokazali, mogu postati aktivni članovi tima za odnose sa javnošću i učestvovati u daljem radu Društva hispanista i njegovim projektima.