Konkurs za metodičku praksu u predškolskoj ustanovi

Metodička sekcija organizuje dvomesečnu praksu u predškolskoj ustanovi „Povratak prirodi“.

Metodička sekcija Društva hispanista osnovana je sa ciljem promovisanja španskog jezika, unapređenja nastave španskog jezika kroz kreativne metode, kao i sa ciljem uvođenja španskog u osnovne i srednje škole. Stoga, u saradnji sa predškolskom ustanovom Povratak prirodi, organizuje program stručne prakse namenjenoj studentima koji bi u budućnosti želeli da se bave profesorskim poslom i/ili vole rad sa decom.

Trajanje prakse: dva meseca (1. jul – 31. avgust 2015)

Zaduženja: U okviru letnjeg projekta, pomenutog dečijeg edukativnog centra, „Velika španska pita“, pored učestvovanja u raznovrsnim radionicama vezanim za hispanski svet, deca će imati priliku da pohađaju kurs španskog jezika. Metodička praksa podrazumeva držanje časova polaznicima kursa dva puta nedeljno, uz saradnju i pomoć članova Metodičke sekcije i organizatora projekta. Više o „Velikoj letnjoj španskoj piti“ možete pročitati na ovom sajtu.

Kriterijum za odabir: komunikativni, kreativni, odgovorni, posvećeni i veoma motivisani studenti. Prethodno iskustvo nije neophodno, ali će prednost imati studenti koji su imali iskustva u radu sa decom.

Način prijave i rok: poslati CV i motivaciono pismo (do 1000 karaktera) do 20. juna u 23:55 na adresu metodicka@drustvohispanista.rs (naslov mejla: Prijava za metodičku praksu – ime i prezime). Nakon prvog selekcionog kruga odabrani kandidati će biti intervjuisani od strane organizatora projekta iz predškolske ustanove.

Uslovi: biti student bilo kog nivoa studija Katedre za iberijske studije Filološkog fakulteta i član Društva hispanista. Ukoliko niste član Društva hispanista, informacije o učlanjenju možete dobiti klikom na ovaj link.

Po završetku prakse, praktikanti će dobiti sertifikat u kome će biti navedene aktivnosti koje su realizovali. U slučaju uspešno završene prakse, imaće priliku da postanu aktivni članovi Metodičke sekcije i moći će ozbiljnije da učestvuju u njenom daljem radu.

Ukoliko imate dodatnih pitanja obratite nam se mejlom na adresu: metodicka@drustvohispanista.rs