Praksa u metodičkoj sekciji

Metodička sekcija Društva hispanista, u saradnji sa osnovnom školom „Ratko Mitrović“ u Beogradu, organizuje program stručne prakse namenjene studentima hispanistike koji bi u budućnosti želeli da steknu iskustva u radu sa decom.

Metodička sekcija Društva hispanista osnovana je sa ciljem promovisanja španskog jezika, unapređenja nastave španskog jezika kroz kreativne metode, kao i sa ciljem uvođenja španskog u osnovne i srednje škole. Stoga, u saradnji sa osnovnom školom „Ratko Mitrović“ u Beogradu, organizujemo program stručne prakse namenjene studentima hispanistike koji bi u budućnosti želeli da doprinesu gorepomenutim aktivnostima i steknu iskustva u radu sa decom.

Trajanje prakse: tri meseca (decembra – marta)

Zaduženja: U okviru ove prakse, praktikanti/kinje će u saradnji sa koordinatorima i ostalim članovima sekcije organizovati i realizovati kreativne radionice za decu 2. i 3. razreda OŠ „Ratko Mitrović“. Projekat se sastoji iz niza edukativnih, plesnih, sportskih i mnogih drugih radionica vezanih za teme iz hispanskog sveta, ili radionica u vezi sa predstojećim praznicima, te će praktikanti/kinje imati priliku da, pored sticanja iskustva u radu sa decom, da ispolje svoje kreativne sposobnosti i doprinesu projektu svojim idejama. Praksa podrazumeva održavanje radionica dva puta mesečno u periodu od 12h do 16:30h (termini će naknadno biti ugovoreni zavisno od obaveza praktikanata).

Kriterijum za odabir: komunikativni, kreativni, odgovorni, posvećeni i veoma motivisani studenti. Prethodno iskustvo nije neophodno, ali će prednost imati studenti koji su imali iskustva u radu sa decom.

Način prijave i rok: poslati CV i motivaciono pismo (do 1000 karaktera) do 30. novembra najkasnije u 23:55h na adresu metodicka@drustvohispanista.rs (naslov mejla: Prijava za praksu – ime i prezime). Nakon prvog selekcionog kruga odabrani kandidati će biti intervjuisani od strane organizatora projekta iz predškolske ustanove.

Uslovi: biti student bilo kog nivoa studija Katedre za iberijske studije Filološkog fakulteta i član Društva hispanista. Ukoliko niste član Društva hispanista, informacije o učlanjenju možete dobiti klikom na ovaj link.

Po završetku prakse, praktikanti će dobiti sertifikat u kome će biti navedene aktivnosti koje su realizovali. U slučaju uspešno završene prakse, imaće priliku da postanu aktivni članovi Metodičke sekcije i moći će ozbiljnije da učestvuju u njenom daljem radu.

Ukoliko imate dodatnih pitanja obratite nam se mejlom na adresu: metodicka@drustvohispanista.rs.