Poziv za formiranje novog prevodilačkog tima Društva hispanista

Pozivamo sve ljubitelje prevođenja, španskog jezika i hispanskih kultura da se prijave na konkurs za formiranje novog prevodilačkog tima Društva hispanista.

Osnivamo prevodilački tim u cilju zbližavanja srpskog naroda i kulture sa hispanskim narodima i kulturama, ali i kako bismo studente i diplomce Katedre za iberijske studije uveli u prevodilačku delatnost, i pružili im mogućnost praktičnog rada.

Početak rada tima: sredina januara 2017. godine

Potreban broj osoba: 3

Zaduženja: Tim će se baviti različitim prevodilačkim aktivnostima (pismenog i usmenog karaktera). Za početak su u planu prevođenje knjige, tekstova za časopis Reflejo, kao i izrada titlova za film.

Kriterijum za odabir: Od kandidata se očekuje izvesno (formalno ili neformalno) iskustvo u prevođenju sa španskog na srpski jezik i obrnuto, sposobnost samostalnog prevođenja ali i rada u timu. Kandidati takođe treba da budu posvećene, veoma motivisane, kreativne i odgovorne osobe.

Način prijave i rok: poslati CV i motivaciono pismo (do 1.000 karaktera) na mejl adresu: andjelag@drustvohispanista.rs. Rok za prijavu je 7. decembar u 23:59.

Pošto pošalju CV i motivaciono pismo, kandidati će dobiti probni tekst koji treba da prevedu i pošalju u roku od nedelju dana. Kandidati koji uđu u uži izbor biće kontaktirani kako bi se sredinom decembra obavio informativni razgovor u prostorijama Društva hispanista.

Uslovi: biti student bilo kog nivoa studija ili diplomac Katedre za iberijske studije Filološkog fakultet, kao i član Društva hispanista. Ukoliko niste član Društva hispanista, informacije o učlanjenju možete dobiti klikom na ovaj link.

Ukoliko imate dodatnih pitanja obratite nam se mejlom na adresu: andjelag@drustvohispanista.rs.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *