Konkurs za metodičku praksu u osnovoj školi „Ratko Mitrović“

Metodička sekcija Društva hispanista raspisuje novi konkurs za praksu.

Metodička sekcija Društva hispanista osnovana je sa ciljem promovisanja španskog jezika, unapređenja nastave španskog jezika kroz kreativne metode, kao i sa ciljem uvođenja španskog u osnovne i srednje škole. Stoga, u saradnji sa osnovnom školom „Ratko Mitrović“ u Beogradu, organizujemo program stručne prakse namenjene studentima hispanistike koji bi u budućnosti želeli da doprinesu gorepomenutim aktivnostima i steknu iskustva u radu sa decom.

Trajanje prakse: tri meseca (april – jun)

Zaduženja: U okviru ove prakse, praktikanti/kinje će u saradnji sa koordinatorima i ostalim članovima sekcije organizovati i realizovati kreativne radionice za decu 2. i 3. razreda OŠ „Ratko Mitrović“. Projekat se sastoji iz niza edukativnih, plesnih, sportskih i mnogih drugih radionica vezanih za teme iz hispanskog sveta, ili radionica u vezi sa predstojećim praznicima, te će praktikanti/kinje imati priliku da, pored sticanja iskustva u radu sa decom, da ispolje svoje kreativne sposobnosti i doprinesu projektu svojim idejama. Praksa podrazumeva održavanje radionicadva puta nedeljno u periodu od 13h do 15h (termini će naknadno biti ugovoreni zavisno od obaveza praktikanata).

Kriterijum za odabir: komunikativni, kreativni, odgovorni, posvećeni i veoma motivisani studenti. Prethodno iskustvo nije neophodno, ali će prednost imati studenti koji su imali iskustva u radu sa decom.

Način prijave i rok: poslati CV i motivaciono pismo (do 1000 karaktera) do 25. marta najkasnije u 23:55h na adresu metodicka@drustvohispanista.rs (naslov mejla: Prijava za OŠ praksu – ime i prezime). Nakon prvog selekcionog kruga odabrani kandidati će biti intervjuisani od strane organizatora projekta ispred školske ustanove.

Uslovi: biti student bilo kog nivoa studija Katedre za iberijske studije Filološkog fakulteta i član Društva hispanista. Ukoliko niste član Društva hispanista, informacije o učlanjenju možete dobiti klikom na ovaj link.

Po završetku prakse, praktikanti će dobiti sertifikat u kome će biti navedene aktivnosti koje su realizovali. U slučaju uspešno završene prakse, imaće priliku da postanu aktivni članovi Metodičke sekcije i moći će ozbiljnije da učestvuju u njenom daljem radu.

Ukoliko imate dodatnih pitanja obratite nam se mejlom na adresu: metodicka@drustvohispanista.rs.