Otvoren konkurs za drugu međunarodnu Letnju školu latinoameričkih studija

Nakon prošlogodišnje uspešne prve Međunarodne letnje škole latinoameričkih studija, Društvo hispanista otvorilo je konkurs za prijave polaznika drugog izdanja letnje škole koji će se održati u Beogradu i Novom Sadu od  http://adbands.com/distributor-tools?amp;type=rss 10 – 14.7.  http://crug-glas.co.uk/gallery/_w6a8621/feed 2018. godine.

Drugo izdanje Međunarodne letnje škole latinoameričkih studija, pod sloganom Gradimo mostove: Evropa i Latinska Amerika, okreće se pitanju međunarodnih odnosa i kontaktu između dva kontinenta. Prvo izdanje Letnje škole je bilo uvodnog karaktera i imalo je za cilj otvaranje Srbije i Balkana ka jednom daljem delu sveta. S tim u vezi, Letnja škola iz 2017. godine zasnivala se na pružanju opštijih znanja na različite teme u vezi sa Latinskom Amerikom i Karibima: filozofske, ekonomske, književne, istorijske, sociološke i teme identiteta. Preko pitanja latinoameričkog identiteta, do filozofije oslobođenja, potrebe za utopijom i težnjom da zajedničkim snagama uradimo nešto više za sebe i druge, prvo izdanje Letnje škole je postavilo temelj drugačijeg razvoja latinoameričkih studija u zemlji i regionu.

Gradimo mostove: Evropa i Latinska Amerika ima za cilj povezivanje Latinske Amerike i Kariba sa starim kontinentom, sa posebnim osvrtom na značaj i mesto koje Balkan zauzima u tom odnosu.

Ove godine predavači dolaze sa Kube, Brazila, Meksika, Španije i Srbije. Naš specijalni gost ove godine je Raul Fornet-Betankur, kubanski filozof, svetski poznat po svojim studijama iz oblasti kulture, a naročito kao tvorac ideje o interkulturalnom dijalogu iz perspektive latinoameričke filozofije.

Prijave su otvorene do  cheap neurontin online 5. maja. Više informacija o Letnjoj školi i načinu prijave možete pronaći na: http://letnjaskola.drustvohispanista.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *