O nama

Društvo hispanista je osnovano 2007. godine kao udruženje građana koje okuplja studente hispanistike, diplomirane hispaniste, kao i sve one koji se na bilo koji način bave ovom oblašću.

Udruženje ima nekoliko oblasti delovanja kroz čiji rad naši aktivni članovi mogu praktično da primene svoja znanja i na taj način steknu svoja prva radna iskustva. Sastavni i stalni deo udruženja čine časopis Reflejo, zvanična publikacija Društva hispanista, informativna platforma ¿Qué pasa?, metodička sekcija i tim posvećen kulturnim aktivnostima.

Tokom dosadašnjeg rada realizovali smo raznovrsne projekte od kojih su najznačajniji: Hispanizacija, pričaonicaKoliko je teško biti profesor, pozorišna predstava Neobični lavirint, Balkanski hronopiji,Hispanski ponedeljak, Školica španskog jezika, Histrion – međunarodni studentski festival na romanskim jezicima,Dani hispanizma u Beogradu, Projekat Meksička avantura, mnogobrojne radionice, tribine i kulturne večeri. Kroz naše aktivnosti i stalni predani rad stekli smo poverenje mnogih institucija i organizacija sa kojima i dalje sarađujemo na obostrano zadovoljstvo.

Naši osnovni ciljevi

• Promovisanje španskog jezika i kultura svih hispanskih zemalja.
  • Uvođenje španskog jezika u osnovne i srednje škole.
  • Pružanje mogućnosti našim članovima da usavrše svoja znanja i steknu praktična profesionalna iskustva.
  • Uspostavljanje i unapređenje ukupnih društvenih, kulturnih i obrazovnih odnosa između Republike Srbije i svih hispanskih zemalja.

Misija

Naša misija je da putem raznovrsnih aktivnosti i projekata podignemo svest domaće javnosti o velikom bogatstvu hispanskih kultura, o sve većem političko-ekonomskom uticaju hispanskih zemalja, i samim tim, o značaju učenja španskog jezika koji se trenutno nalazi na drugom mestu u svetu po broju govornika.

Vizija

Srpsko društvo u kome telenovele, paelja i narko karteli nisu jedina asocijacija na Španiju i Hispansku Ameriku.

Akta Društva

Donacije

Ukoliko želite da pomognete rad Društva, više informacija o donacijama možete pronaći na ovoj stranici.