Postanite deo tima platforme ¿Qué pasa?

Informativna sekcija Društva hispanista raspisuje konkurs za praksu u okviru platforme ¿Qué pasa?

Platformu ¿Qué pasa? koja čini deo informativne sekcije Društva hispanista, osnovali su studenti hispanistike, a nastala je sa ciljem da se unapredi informisanost studenata, olakša studiranje i podstakne lični i profesionalni razvoj.

Trajanje prakse: dva meseca (07. 11. 2014 – 07. 01. 2015)

Zaduženja: Učesnici će, u saradnji sa koordinatorkama i u skladu sa sopstvenim afinitetima, istraživati i pisati članke na teme od značaja za studente hispanistike. Na početku prakse odabrani kandidati biće upoznati sa formom pisanja članaka kroz radionicu organizovanu u saradnji sa članovima časopisa Društva hispanista Reflejo i timom platforme ¿Qué pasa?. Pored pisanja članaka vezanih za hispanistiku, praktikanti će istraživati o organizacijama značajnim za studente i temama relevantnih za studentski život. Praktikanti će, takođe, promovisati vesti i događaje iz hispanskog sveta preko društvenih mreža platforme ¿Qué pasa?. Neophodno je da praktikanti budu spremni da izdvoje do sedam sati sedmično za izvršavanje zadataka.

Kriterijum za odabir: odgovorni, motivisani, posvećeni, fleksibilni i komunikativni studenti koji žele da budu informisani i doprinesu poboljšanju kvaliteta studija. Nije potrebno prethodno iskustvo, a u slučaju podjednako ocenjenih prijava, prednost će imati studenti prve i druge godine.

Način prijave i rok: popuniti formular do 28. oktobra

Uslovi: biti student bilo kog nivoa studija Katedre za iberijske studije Filološkog fakulteta i član Društva hispanista. Ukoliko niste član Društva hispanista, informacije o učlanjenju možete dobiti klikom na ovaj link.

Ukoliko imate dodatnih pitanja obratite nam se mejlom na adresu: quepasa@drustvohispanista.rs

Praksa počinje 7. novembra i traje dva meseca. Dana 8. novembra biće održan informativni sastanak, dok će se 15. novembra održati radionica o pisanju članka.

Praktikanti će po završetku prakse dobiti sertifikat u kome će biti navedene aktivnosti koje su realizovane. Oni koji se budu najbolje pokazali imaće priliku da postanu aktivni članovi tima ¿Qué pasa? i imaće priliku da ozbiljnije učestvuju u daljem radu Društva hispanista i njegovim projektima.