Hronopije se okupljaju

U ponedeljak, 17. decembra, u Institutu Servantes, u Sve?anoj Sali, bi?e predstavljen projekat Hronopije 2013

U ponedeljak, 17. decembra, u Institutu Servantes, u Sve?anoj Sali, u 19h bi?e predstavljen projekat Hronopije 2013, koji za cilj ima promovisanje vrednosti Latinske Amerike, i koji se bavi njenim politi?kim, društvenim, obrazovnim i kulturnim razvojem kao mogu?oj inspiraciji za neke od odgovora na lokalne dileme. Projekat je organizovan u saradnji Društva hispanista i Jugoslovenskog udruženja latinoamerikanista, a predstavi?e ga Dejan Mihailovi? (redovni profesor i istraživa? na Tehnološkom institutu Monterej u Meksiku), Nemanja Džuverovi? (docent na Fakultetu politi?kih nauka), Sanja Savki? (doktor istorije umetnosti, specijalizovana za umetnost starosedelaca ameri?kog kontinenta), Silvia Monros – Stojakovi? (prevodilac) i Jelena Spasojevi? (presednica Društva hispanista).

Hulio Kortasar je govorio da mu je književni profil tih "nesre?enih i mlakih" bi?a pao na pamet u sred jednog koncerta Stravinskog. Dionizijske, kreativne i donekle nadrealne, hronopije su suprotnost famama, tim apolonskim i pragmati?nim pojedincima kojima je potreban papir s linijama da bi pisali i koji "cede pastu za zube odozdo".

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.