Treće izdanje Međunarodne letnje škole latinoameričkih studija „Latinska Amerika i Karibi: zašto treba da znamo više?“

drustvo_logo[1]

Otvoren konkurs za treće izdanje Međunarodne letnje škole latinoameričkih studija

„Latinska Amerika i Karibi: zašto treba da znamo više?“

29/06 – 03/07 2019, Beograd i Novi Sad

Posle uspešne realizacije dve izdanja Međunarodne letnje škole latinoameričkih studija, Društvo hispanista Srbije otvara konkurs za učesnike trećeg izdanja Škole, koja će se održati u Beogradu i Novom Sadu od 29. juna do 3. jula 2019. godine.

Prvo izdanje Škole iz 2017. godine, Latinska Amerika i izazovi modernog sveta, bilo je uvodnog karaktera, nastojalo je da pruži opšte znanje na različite teme u vezi sa tom regijom i da postavi osnove za razvoj latinoameričkih studija u zemlji i regionu. Prateći istu nit, EVELA 2018, Gradimo mostove: Evropa i Latinska Amerika, stavila je naglasak na interkulturalnu filozofiju,  međunarodne odnose i kontakt između dva kontinenta.

Ovo treće izdanje, pod sloganom Latinska Amerika i Karibi: zašto treba da znamo više?, nastoji da raskine sa mitovima i predrasudama o Latinskoj Americi i Karibima kao o egzotičnoj oblasti telenovela od koje ne možemo da naučimo ništa novo, s jedne strane, i da istakne potrebu za istraživanjem, postavljanjem pitanja i jačanjem ideja koje nam donosi jedno naučno i kritično proučavanje ove oblasti, s druge strane. Tokom pet dana, Škola će obuhvatiti goruća pitanja migracija, vladavine prava i demokratije, epistemologije juga i raspodele moći na svetskoj pozornici, ali će se isto tako pozabaviti i književnim i umetničkim temama, kao i knjževnim nasleđem koje su Latinska Amerika i Karibi ostavili Balkanu.

Ove godine predavači, stručnjaci za latinoamerički kontinent iz različitih perspektiva (političke, filozofske, sociološke, istorijske, književne, jezičke i prevodilačke) dolaze iz Brazila, Meksika, Argentine, Kostarike, Španije, Austrije i Srbije.

Konkurs je otvoren do 15. aprila 2019. godine. Više informacija o EVELA 2019 i načinu prijave možete pogledati na sledećem linku: http://letnjaskola.drustvohispanista.rs

Za više informacija pišite nam naletnjaskola@drustvohispanista.rs

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.