Poziv za učešće u projektu prevođenja sajta Društva hispanista

U cilju ostvarivanja dvojezičnosti sajta Društva hispanista, pokrećemo projekat prevođenja postojećih tekstova sa sprskog na španski jezik. U skladu sa tim pozivamo sve zainteresovane članove Društva da se uključe u projekat kao volonteri-prevodioci.

Trajanje projekta: od 15. marta do 30. aprila 2016.

Potreban broj volontera: 3-5

Zaduženja: Tokom trajanja projekta, volonteri će, pre svega, učestvovati u pisanom prevođenju tekstova sa sajta Društva hispanista, sa srpskog na španski jezik. Volonteri će, osim toga, pružati povratnu informaciju o prevodima drugih volontera. Procenjeno vremensko opterećenje će, na nedeljnom nivou, biti između 6 i 8 časova.

Budući da će se komunikacija većinski ostvarivati putem interneta, nije neophodno da volonteri budu u Beogradu tokom trajanja projekta.

Kriterijum za odabir: Od volontera se očekuje izvesno (formalno ili neformalno) iskustvo u prevođenju sa srpskog na španski jezik, sposobnost samostalnog prevođenja ali i rada u timu. Od volontera se, takođe, očekuje osnovna informatička pismenost, najpre poznavanje nekog od programa za obradu teksta kao što je Microsoft Word.

Način prijave i rok: popuniti ovaj formular do 10. marta u 23:59.

Uslovi: biti student bilo kog nivoa studija Katedre za iberijske studije Filološkog fakulteta i član Društva hispanista. Ukoliko niste član Društva hispanista, informacije o učlanjenju možete dobiti klikom na ovaj link.

Po završetku projekta, učesnici će dobiti sertifikat u kome će biti navedene sve aktivnosti koje su realizovali.

Ukoliko imate dodatnih pitanja obratite nam se mejlom na adresu: mihailo@drustvohispanista.rs.