Prijave za volontere na prvoj Međunarodnoj letnjoj školi latinoameričkih studija su otvorene!

Ako želite da pet dana provedete okruženi domaćim i stranim polaznicima i predavačima iz čak devet zemalja koji će govoriti na temu Latinske Amerike, prijavite se za volontiranje na prvoj Međunarodnoj letnjoj školi latinoameričkih studija.

O čemu se radi?

Prvi put u našem regionu održaće se letnja škola latinoameričkih studija pod sloganom Latinska Amerika i izazovi modernog sveta. Ovaj projekat će za pet dana trajanja okupiti ne samo eminentne stručnjake i profesore iz devet različitih zemalja (Brazil, Argentina, Kostarika, Španija, Australija…), već i studente i mlade ljude iz Srbije i celog sveta. Više o školi pročitajte ovde.

Volonteri će u okviru ovog projekta imati prilike da steknu različita iskustva: osim učestvovanja u realizaciji brojnih aktivnosti, imaće priliku da upoznaju mlade iz zemlje i inostranstva, druže se sa njima i budu deo određenih edukativnih i zabavnih programa u okviru škole.

Koji su zadaci volontera?

Zaduženja volontera će biti podeljena na sledeće oblasti (volonteri će, prema željama, biti raspoređeni na jednu ili više oblasti):

• Prevođenje (španski, engleski, portugalski). Neformalno prevođenje između polaznika škole i predavača, šišotaž (šaputanje) za vreme predavanja.
  • Buddy. Doček stranih polaznika škole, podrška svim učesnicima i pomoć pri snalaženju po gradu.
  • Komunikacija. Priprema i slanje korisnih informacija učesnicima i polaznicima i odgovaranje na nedoumice (pre početka škole); objavljivanje sadržaja na društvenim mrežama (u toku trajanje škole). Obezbeđena je priprema u vidu kratke radionice.
  • Logistika. Pomoć tokom realizacije događaja.

Kada?

Letnja škola će trajati od 20 do 24. jula 2017. godine. Volonteri će aktivno biti uključeni u periodu pre početka škole.

Gde?

Predavanja i radionice će se odvijati četiri dana u Beogradu i jedan dan u Novom Sadu (prevoz za volontere će tog dana biti obezbeđen). Neophodno je da volonteri imaju smeštaj u Beogradu za vreme trajanja škole.

Koji su uslovi?

Pored smeštaja u Beogradu, potrebno je da volonteri govore španski i/ili engleski jezik (najmanje B2 nivo za volontere-prevodioce i A2-B1 za ostale volontere).

Kako i do kada možete da se prijavite?

Za prijavu popunite sledeći formular i pošaljite CV na mejl volonteri@drustvohispanista.rs do 28. juna 2017. Obe stavke su obavezne da bi se prijava uzela u obzir.

Za sve dodatne informacije pišite nam na mejl volonteri@drustvohispanista.rs.